Raw food-godsaker för hyn



Att det inte är nyttigt att äta mycket socker vet vi flesta, att socker inte heller är bra för hyn är någonting alla inte är lika medvetna om.

Socker är en av de värsta bovarna när det gäller för tidigt åldrande. Innehåller kosten för mycket socker binder överskottssocker i blodet protein och DNA och medför så kallad karamellisering, som försvagar cellernas funktion. I huden binder sockret kollagen, hudens stödvävnad, och bryter ner det så att du får rynkor. Om du drar ner på din sockerkonsumtion eller utesluter så mycket raffinerat socker (vitt socker/strösocker) som möjligt, så gör du alltså även din hy en tjänst. Det finns de som försvarar sin sockerkonsumtion med att vi måste ha socker och det är till viss del sanning, men det socker vi behöver kommer inte från mängder av raffinerat socker. Socker från bär och frukt är alltid hälsosammare för dig och din hud än socker i godis och kakor. Äter du bär och frukt får du samtidigt i dig mängder av nyttigheter i form av bland annat vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. Är du en gottegris och har svårt att motstå sötsaker har jag tipset att du testar på raw food-godsaker - sött och gott men nyttigt!

Raw food-godsaker och desserter görs på bland annat frukt, bär, nötter och frön. Den naturliga sötman består av bland annat agavesirap, dadlar eller honung. Raw food-godsaker görs även på naturliga, äkta råvaror som inte upphettas över 42 grader, så att alla näringsämnen bibehålls.

Alla recept i just boken ovan är naturligt fria från vitt socker, gluten, ägg och laktos. Boken finns att köpa bland annat här. Vill du inte köpa boken finns det gratis recept här.

               
           Gott med bär och frukt


Kommentera inlägget här :