Miljövänliga sminkverktyg från EcoTools




Något jag är nyfiken på är sminkverktygen från EcoTools. Då jag mest använder mig av mineral make up är sminkborstar någonting man behöver till appliceringen, och det är inte alltid man reflekterar över de sminkverktyg man använder; vad är de tillverkade av? Av vad för företag och med vad för ideologi och policy? Består de av äkta djurhår som kan ha kommit från förhållanden där djur farit illa?

EcoTools är ett företag som tagit fasta på miljömedvetenhet; "Idag vet vi att både miljön och människan mår bra av ekologiska produkter, men varför? Med ett ekologiskt val skonar vi vattnet, ökar den biologiska mångfalden, sprider inte GMO (genmodifierade organismer) och värnar om djuren och vår egen hälsa!" 

Allt material från EcoTools är återvinningsbart och borsthåren är av bästa syntetiska (så att inga djur behövt fara illa) och mjuka kvalitet i 100% "cruelty-free" taklon-borst. Borsthandtagen består av bambu, som har en mycket liten påverkan på jordens resurser eftersom det är en "hållbar" växt. Metallen på handtagen är av återvinningsbart aluminium och den necessär som medföljer vissa set är gjord av bomull och hampa. Den yttre förpackningen är dessutom återanvändbar och återvinningsbar.
Paris Presents, som står bakom märket, sponsrar även mycket välgörande arbete i bland annat kvinno- och barnfrågor och organisationer som arbetar för att skydda miljön. EcoTools är även med i "1% For the Planet";

    

EcoTools har ett litet set jag själv är särskilt nyfiken på innehållande fem delar;
  • Mineral Powder Brush
  • Concealer Brush
  • Eye Shading Brush
  • Baby Kabuki Brush
  • Hemp & Cotton Cosmetic Bag


Detta set täcker det största behovet av sminkverktyg man behöver till mineral make up. Borstarna i just det här setet ska vara lagom små och får därför plats i sminkväskan, vilket är behändigt. I en recension jag läste menade även en kund på att hon tvättat borstarna mer än tio gånger utan att ett enda hår fallit av borstarna, något som ju också ur miljösynpunkt är en viktig fråga vad gäller hållbarhet. Setet är dessutom väldigt prisvärt på sina 250 kr!


EcoTools Bamboo 5 Piece Brush Set

"EcoTools Bamboo 5 Piece Brush Set"

Pris:
250 kr (för ovanstående set)
Köpställe: www.eleven.se (finns även på fler köpställen, googla!)
Hemsida: www.parispresents.com


Kommentera inlägget här :