Sleeping beautyUnder dagen bombarderas huden av smuts, föroreningar och UV-strålning från solen. Särskilt utsatt är ansiktet som är oskyddat av kläder. En god natts sömn är viktigt för att huden ska kunna återhämta sig. Tillräcklig och god sömn minimera inte bara bestående skador på huden utan motverkar även för tidigt åldrande av huden.  

Genom att sköta om ditt ansikte rätt på kvällen (alltid ta bort make up, rengöra och återfukta) får det rätt förutsättningar för att vila och läka under natten. Sover du dessutom bra och de rekommenderade 7-8 h vaknar du på morgonen med ett utvilat ansikte med välmående och frisk hud. Kroppen arbetar hårdare med att förnya huden under natten då kroppens utsöndring av tillväxthormon (vårt "reparationshormon") ökar. Sover man då för lite eller dåligt kan resultatet därför bli en trött och tråkig hud. Var noga med att se till att få tillräcklig sömn, inte bara för att huden ska kunna återhämta sig utan hela kroppen. Sömn är jätteviktigt för kroppens återhämtning!


Svårt att sova?

  • Undvik drycker med koffein på kvällen
  • Drick inte alkohol och dra ner på tobak
  • Ät inte mycket på kvällen
  • Motionera regelbundet, men inte på kvällen!
  • Ha en låg temperatur i sovrummet


TIPS:
Under kväll och natt kan man dessutom lägga på kraftigt återfuktande krämer eller ansiktsmasker, som kan se illa ut att att ha under dagen då huden riskerar att se fet, glansig och oljig ut - men vilket är mums för huden!

Kommentera inlägget här :