Fantastiskt bra remover av ögon-make upMed en markerad ögon-make up med såväl kajalinramning som mascara kan en vanlig ansiktsrengöring ibland inte vara tillräcklig. En rengöring som däremot är suverän att ta bort kajal och mascara med är Spiezia - Facial Cleanser, som fått toppbetyg i otaliga magasin och paneler och inte bara är en personlig favorit utan även Renee Zellwegers. Den har även varit vinnare av Natural Organic Award 2009! 

Rengöringen passar alla hudtyper och är effektiv men mild och skonsam. Den både återfuktar och lugnar hyn och tar till och med bort vattenfast mascara. Enklast och drygast används rengöringen genom att du doppar en tops i krämen så att du får ungefär en ärtstor "pärla" som du stryker över ögonen och masserar in med rena fingertoppar. Sedan tar du en fuktad (gärna ekologisk) bomullspad och "lyfter" försiktigt bort sminket. Ja, med denna rengöringen är det så enkelt! 
Denna rengöring är mycket dryg och effektiv även i liten dos, så trots sitt pris på 359 kr för 50 ml är den prisvärd! Om du håller dig till att använda denna rengöring till att endast ta bort markerad sminkning, så som kajal, mascara, ögonskugga och målning av ögonbryn, så räcker den länge! För övriga ansiktet kan du alltid köpa en mer prisvärd rengöring, som någon av 100% Pure's milda. 

Det är främst till just ögonen som det kan behövas en mer rik och oljig borttagning för att få bort all smink, och då ögonområdet är känsligt är det att föredra att använda någon rengöring av naturliga vegetabiliska oljor än konventionella ögon-make up removers som oftast har en petrokemisk (mineraloljor) oljebas. Som tidigare nämnt i den här bloggen innehåller mineraloljor varken mineraler, fettsyror eller vitaminer och gör din hud beroende av ständig återfuktning då det är ett komodogent ("tilltäppande") ämne, som förstör hudens egen förmåga att återfukta sig och lägger sig som tunn hinna på huden, vilket leder till att huden stängs och hindrar hudens egen fettproduktion och svettutsöndring. Det finns också vetenskapliga studier som visat att mineralolja är skadligt och skulle kunna orsaka ledgångsreumatism. 
Vegetabliska oljor däremot återfuktar inte bara på djupet utan ger även huden näring. Vill du alltså så länge som möjligt undvika ålderstecken runt ögonen så gör du rätt i att använda en mild vegetabilisk oljebaserad rengöring som faktiskt gör mer än enbart tar bort make up.  
Om du mot förmodan tycker att 359 kr är ett för saftigt pris för en rengöring kan du alltid testa ren mandelolja, en erkänd naturlig sminkborttagningsolja, som finns att köpa i de flesta hälsokostbutiker. 


                                 Spiezia Facial Cleanser
Spiezia i korthet
Spiezia är den första ekologiska hudvårdsserien där samtliga produkter är 100% organiskt certifierade enligt Soil Associations världsledande standard. Serien består av krämer, balsam, oljor och tvålar. Spiezias Organics produkter är 100% organiska, det vill säga att de innehåller inte vatten utan är helt baserade på olika örter, blommor och oljor som har förmågan att rena och rensa ut kemikalier, för att samtidigt kunna balansera, bygga upp och återfukta huden på ett skonsamt och helt naturligt sätt. Bara de allra finaste organiska ingredienserna får ta plats i tillverkningen som sker för hand på Spiezia's egen farm - Gear Farm i Cornwall, England. Gear Farm drivs till stora delar av solenergi och där produceras också de handgjorda burkarna och flaskorna, som liksom förpackningarna är helt återvinningsbara!

  • Vinnare av Soil Association Industry Awards 2006
  • Vinnare av Lifescape Beauty Awards 2007
  • Finalist Beauty Insiders Choice 2008
  • Vinnare av Natural Organic Award 2009Ingredienser: Cocos Nucifera (Coconut)lOil, Simmonsia Chinensisi(Jojoba) Seed Oil,iSesamum Indicum (Sesame)lSeed Oil, OlealEuropaea (Extra VirginlOlive) Oil, CeralAlba (Beeswax), CalendulaiOfficinalis (Marigold) PetalsiExtract, Matricaria Recutital(Chamomile) Flower Extract,lEucalyptus Globules (Eucalyptus)iOil, Eugenia Cryophilici(clove) Bud Oil,lAnthemis Nobilis (RomanlChamomile) Flower Oil,iSalvia Sclarea (ClaryiSage) Leaf Oil,lCitrus X Paradisii(Grapefruit) Seed Extract,iEugenol (1), Isoeugenoli(1), Linalool (1),lLimonene (1)
(1) Naturally occurring in 100% organic essential oils. All ingredients organically produced.
Pris: 359-520 kr
Köpställe: www.eleven.se
Hemsida: www.spieziaorganics.com

                  

Kommentera inlägget här :