Miljövänliga doftljus från SÁGA

Doftande sojavaxljus - Natur och blomdofter - Wild Gardenia

Har ett tips till er som gillar doftljus men som söker efter ett mer miljövänligt alternativ. Det är sojavaxljus från SÁGA. Jag har själv köpt och gett bort doftljus av detta märke i present och de har luktat hur gott som helst! Alla SÁGA-ljus tillverkas dessutom för hand här i Sverige.


Om sojavaxljusen från SÁGA
- Sojavax är helt naturligt - det är giftfritt och icke- cancerogent
- Sojavaxljus räcker längre - de kan brinna upp till 50% längre än paraffinljus
- Doftande sojavaxljus ger mer doft - den lägre smältpunkten av sojavax resulterar i en större flytande vaxpool runt veken. Det är från denna flytande vaxpool som de eteriska oljorna avdunstar ut i luften.
- Sojavaxljus producerar ungefär 90% mindre sot än paraffinljus
- Vaxspill är lätt att ta bort - sojavax-spill kan lätt rengöras med varmt tvålvatten. Då ljusen inte avger några allergena ämnen, passar de bra även till allergiker.
- Sojavaxljus är en favorit för de miljömedvetna eftersom de inte tillverkas av petroleum som paraffinljus. Sojaljus ökar inte CO2 i atmosfären.

OBS: om det inte står att doftämnena är från naturliga eteriska oljor så kan de vara syntetiska. Har själv mailat och frågat dem. De flesta av dofterna/ljusen är emellertid från naturliga eteriska oljor.


Kommentera inlägget här :