Supergod egenkomponerad smoothieMåste tipsa om en egenkomponerad smoothie jag slängde ihop häromdagen som smakar som somrig isglass! Bär innehåller massor av C-vitaminer och är rena dunderkuren för immunförsvaret. Just blåbär och hallon anses vara två av de nyttigaste svenska bären. Blåbär innehåller mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler men även  protein och kostfibrer. Även hallon är rika på vitaminer och mineraler och är ett av de mest fiberrika bären och ett av de livsmedel som är mest stärkande för immunförsvaret i och med att de är rika på antocyaniner (antioxidanter som finns i bland annat röda, violetta och blå växter). Hallon och blåbär är dessutom utomordentliga att äta för hudens välmående!
 
1-2 drinkar
  • ca 1-2 dl havremjölk (jag körde på "Oatly's")
  • 1 banan
  • jucie + kött från ca ½ grapefrukt 
  • 1 näve blåbär och hallon

Lägg allt i en mixer och blanda till jämn konsistens. Om du vill ha den lösare kan du ta i mer havremjölk. Använder du frysta bär blir smoothien härligt kall. Servera i ett stort glas.


TIPS:
använd om möjligt gärna ekologiska frukter för att slippa besprutningen av bekämpningsmedel, ett tips är färdig blåbär/hallon bärmix. Tänk på att grapefrukt kan störa effekten av bland annat läkemedel och kosttillskott.


Kommentera inlägget här :