Smoothiemix från Renée VoltaireVar iväg med en vän idag på ett shoppingcentrum och fann på ICA Maxi denna smoothiemix som jag köpte. Den kommer från Renée Voltaire som har ett brett ekologisk sortiment samt även en del raw food-råvaror. Smoothiemixen är vegansk och består av torkad ekologisk hampaprotein, ekologisk vetegräs, ekologisk spirulina och ekologisk açai - en näringsboost för såväl kropp som knopp.

Hampaprotein är en av de bästa vegetabiliska proteinkällorna och består av alla de åtta essentiella aminosyror våra kroppar behöver. Det fiberrika innehållet ser till att hålla magen igång samtidigt som hampafröna innehåller rikligt med vitaminer och mineraler. Açai är ett såkallat "superbär" från Amazonas som är fullproppat med antioxidanter och fibrer. Acai innehåller mellan 3-6 gånger så mycket antioxidanter som blåbär och 30 gånger mer antocyanin än ett glass rött vin. Spirulina är en blågrön alg som kallas "mirakelalgen" och innehåller antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar, samtidigt som den är mycket rik på näring och protein. WHO har kallat spirulina för ett av jordens "superfödoämnen". Vetegräs ger kroppen en klorofyllboost och laddar cellerna med ny energi. Klorofyll är mycket bra för hälsan och välmåendet då det sänker bland annat kolesterolet samt stärker immunförsvaret.

Med 1-2 matskedar kan man med detta pulver berika sin smoothie och dricka den före eller efter träningen (jag själv tänkte t ex innan min morgonyoga), till frukost eller som mellanmål en stressig dag. Jag provsmakade innan ikväll och rörde ner lite berikning i min egenkomponerade smoothie som kamouflerade eventuella bismaker rätt bra! 


Kommentera inlägget här :