Essential Care - Organic and Fairtrade Eyeliner

 
Något jag är nyfiken på är eyelinern från Essential Care. Förutom att Essential Care's make up är tillverkade av enbart vegetabiliska ingredienser utan lösningsmedel och andra kemikalier, så är deras make up-serie också den första i världen som blivit godkänd av Fairtrade med Faitrade-certifierade ingredienser. Alltså har hänsyn tagits till såväl kosumenten, miljön samt de som arbetar med tillverkningen (säker och giftfri arbetsmiljö).
 
Något annat som är unikt för deras eyeliner är att den inte innehåller härdade fetter, vilket jag blivit allt mer uppmärksam om att det även nyttjas inom kosmetika, och då även inom naturkosmetik, och inte bara inom livsmedelsindustrin under det kanske mer kända namnet transfetter! Våra ögon är mer utsatta och känsligare än huden då ögon är slemhinnor - hålrum till vårt inre - med uppgift att skydda kroppen mot intrång av partiklar och främmande ämnen (läs mer här). När vi åldras blir dessutom området kring ögonen allt skörare i och med den tunna huden och därför är ögonområdet särskilt utsatt för irritation och uttorkning. Då är rena och vårdande ingredienser att föredra och inte bearbetade, uttorkande och tilltäppande ämnen. Eyelinern från Essential Care är särskilt lämplig för känslig hud med sina rena, ekologiska ingredienser med bland annat kallpressade oljor istället för härdade oljor. Innehållet i eyelinern är raw, vegetabiliskt och ej testat på djur.
 
Någon som har testat eyelinern och kan uttala sig om hur bra den är? Jag funderar själv på att köpa denna när min nuvarande eyeliner håller på att ta slut.
 
Essential Care's make up-serie är ekologiskt certifierad av Soil Association och rättvisemärkt av Fairtrade Foundation. Produkterna är helt fria från kemikalier, konserveringsmedel och utfyllnadsämnen, bismuth oxychloride, syntetiska polymerer och lösningsmedel, härdade fetter, bly, kvicksilver, parabener, ftalater, petrokemiska ämnen, silikoner, talk, syntetiska färgämnen, karmosinrött (krossade skalbaggar) och nanopartiklar. Hela serien är 100% naturlig och vegetabilisk. Mascaran och ögonskuggorna är av 100% veganska ingredienser. Även vid val av produktförpackning och val av trä till eyelinerpennorna har hänsyn tagits vad gäller hållbarhet.
 
 
Ingredienser: RICINIS COMMUNIS OIL*, SIMMONDSIA CHINENSIS OIL*, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, CERA ALBA*, CERA CARNAUBA*, CANDELILLA CERA*, OLEIC/LINOLEIC/ LINOLENIC POLY-GLYCERIDES, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*x, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT*. May contain** +/- MICA, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891, CI 77742, CI 77007*
*Ekologiskt odlat/Producerat (64%), ** Godkända färgpigment,  x Från Rättvisecertifierad leverantör
Pris: 219 kr
Köpställe: www.alaeco.se
Hemsida: www.essential-care.co.uk
 
 

Kommentera inlägget här :