Favoritmärket "100% Pure"

                          

Mitt absoluta favoritmärke när det gäller naturlig hudvård är 100% Pure. Detta märke uppfyller alla krav jag har för att jag ska känna att det är bra nog för min hud. Det är det renaste och mest naturliga hudvårdsmärke jag hittills funnit. Vad som gör detta märke unikt jämfört med andra naturliga hudvårdsprodukter är att 100% Pure inte ens använder sig av vatten i sina produkter. Om man tänker efter förstår man att vatten faktiskt är överflödigt i en hudvårdsprodukt, för vad fyller vatten egentligen för funktion på huden mer än att i onödan torka ut den? Jo, vatten är liksom alkohol, förtjockningsmedel och emulsioner ett billigt utfyllnadsmedel som många tillverkare använder sig av för att dryga ut sina produkter (=få ned sina kostnader)! Du som konsument tror att du får mer för pengarna när produkten är så prisvärd, när det egentligen mest är vatten du betalar för.

100% Pure är totalt koncentrerade vilket betyder att de är högst effektiva. 100% Pure innehåller inte heller "rengörande" tensider, vilket de flesta konventionella hudvårdprodukter gör. Sulfater och andra tensider är väldigt grova, irriterande, avskalande och avfuktande och har inte att göra på huden! Sulfater är samma sorts tensider som finns i motoravfettning, golvrengöring och ugnsrengöring. Är detta verkligen något du vill rengöra din hud med? Vår hud är inte ens i behov av en sådan grov rengöring. Dessa grovt ”rengörande” kemikalier i hudvårdsprodukter skapar dessutom obalas i vår hud och ger upphov till en ond cirkel av uttorkad obalanserad hud där du som konsument gynnar hudvårdsindustrin genom att fortsätta köpa deras produkter i jakt på den "magiska" hudvårdsprodukten.
Istället för grova konventionella tensider använder sig 100% Pure av jungfrulig organisk cocosnöt som är mild nog för barn. 100% Pure använder sig även av så många organiska ingredienser som möjligt där de har odlats utan användning av kemikalier.
Konserveringsmedel då? Det sköter naturen med hjälp av antibakteriella örter och E-vitamin, vilket 100% Pure har tagit fasta på! De flesta produkter från 100% Pure har ett bäst före-datum på sex månader. Detta helt enkelt eftersom produkterna är högst naturliga och härsknar och blir dåliga med tiden, liksom oprocesserad mat vi äter. Lägg det till minnet! För produkterna är i övrigt dryga då de är koncentrerade och du behöver därför inte använda mycket av dem.

Något annat med 100% Pure är att alla produkter doftar naturligt av riktiga frukter, rena essentiella oljor och rena ämnen. De innehåller inga syntetiska parfymer eller något konstgjort. Parfymer och andra konstgjorda dofter är syntetiska kemikalier som inte har några medicinska eller aromaterapeutiska värden och skapar mer allergier än naturliga doftämnen, såvida du inte lider av någon särskild naturallergi. Har du någonsin frågar dig varför t ex en gravid kvinna ska undvika utsätta sig för mycket kemikalier för sitt barns bästa? Jag lever snarare efter devisen att det som är milt nog för ett barn är även bra nog för mig! (Även om nu många konventionellt "milda" produkter inte är så harmlösa som man kanske tror/önskar). Varför ska man inte värdesätter sin egen hälsa lika mycket som sitt barns? 
100% Pure's produkter tillverkas av hudnärande ekologiska frukter, lugnande örter, vitaminer, antioxidanter, fuktgivande fruktoljor, sjögräs och andra naturliga näringsämnen.
Dessutom är 100% Pure's produkter helt biologiskt nedbrytbara och etiketterna tryckta med sojabläck. Samtliga produkter tillverkas i återvinningsbara förpackningar, som till största delen är gjorda av tidigare konsumerad återvunnen plast, glas eller aluminium.
Produkterna har PETA's godkännande och är 100% veganska, förutom de som innehåller (cruelty-free) honung som då är 100% vegetariska.

Själv använder jag mig alltid av 100% Pure's ansiktsprodukter och showergels. Jag är även hängiven deras naturliga mascara. Deras övriga utbud av kosmetika har jag än så länge inte utforskat så mycket, men det kommer tids nog säkert recensioner på även det, liksom på många andra av 100% Pure's fantastiska produkter!


Här kan ni läsa mer om 100% Pure’s ideologi och deras välgörande arbete för djuren


I Sverige finns 100% Pure att köpa på Eleven

 

Kommentera inlägget här :