Ekologisk & kroppsvänlig brun-utan-solNu när sommaren närmar sig är det många av oss som önskar bli brunare utan att samtidigt utsätta oss för solens skadliga strålar. Konventionella brun-utan-sol produkter är dock fullpackade med syntetiska och onaturliga kemiska ämnen som varken är speciellt kropps- eller miljövänliga, varför ett naturligt alternativ är att föredra som en säker och effektiv väg att skaffa sig en solbränna.


Det naturkosmetiska märket Lavera har tagit fram en uppdaterad "Self-Tanning Lotion". Denna brun-utan-sol består av 100% naturligt ursprung och ger en fin brun färg med hjälp av erythrulose, som består av naturligt socker och DHA, som utvinns genom jäsning av palmolja eller rapsolja. Båda de aktiva ingredienserna samarbetar med hudens proteiner i de översta hudlagren och det är detta som ger huden dess bruna färg.
Lavera's brun-utan-sol ger en solbränna utan användning av syntetiska ämnen och går att använda på både ansikte och kropp. Förutom att produkten ger huden en solbrun färg ger den också fukt till huden, med t ex ekologisk jojoba, aloe vera samt grönt te extrakt.

Då denna naturliga och ekologiska brun-utan-sol inte kostar mer än 179 kr och går att använda på både kropp och ansikte är det absolut ett prisvärt alternativ till konventionella brun-utan-sol. Jag har själv inte testat den här nya upplagan men den tidigare upplagan gav i alla fall en fin brun färg, och då detta är en uppdaterad version lär den ju knappast vara sämre. Det kan hända att jag testar denna till sommaren och återkommer i så fall med resultatet. Ett annat men betydligt dyrare naturligt alternativ av brun-utan-sol är annars Chocolate Sun - Sunless Tanning Cream, som jag också är nyfiken på.   Lavera i korthet

Lavera's filosofi grundas på en respekt för natur och miljö i kombination med nya idéer och kunskap. Produkterna innehåller endast vegetabiliska ingredienser och bara oljor och växtextrakt som huvudsakligen kommer från ekologiska jordbruk. De ekologiska råvarorna i Lavera's produkter kommer från kontrollerade ekologiska odlingar certifierade av BDIH. Många av Lavera's produkter är dessutom ”Vegan”-godkända av Vegan Society. Laveras dofter kommer uteslutande från örter och eteriska oljor!

Produkterna är fria från parabener, mineraloljor och syntetiska konserveringsmedel, och inga djurtester är tillåtna. Med hänsyn för allergier kontrolleras alla Lavera produkter i dermatologiska tester av frivilliga försökspersoner. PH-värdet på samtliga hudvårdsprodukter från Lavera ligger dessutom på 5,5.

Lavera vinner årligen priser för sina produkter. Dessutom har Lavera mer än 470 produkter som under de senaste 20 åren fått utmärkelsen ”Mycket Bra” eller ”Bra” av det oberoende, kritiska ekologiska konsumentmagasinet ”Öko-Test”.


OBS: tänk på att denna produkt enbart ger en brun färg och inte skyddar mot solens skadliga UV-strålning (ett tips är i sådana fall Eco Cosmetics solskyddsprodukter, som jag tänkt skriva mer om framöver). För att få en fin och jämn färg gäller det liksom för konventionella brun-utan-sol att först peela huden.


Ingredienser: Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Alcohol, Glycerin, Dihydroxyaceton, Caprylic /Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Erythrulose, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Rosa Damascena Flower Water*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water*, Camellia Oleifera Leaf Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Coumarin**, Eugenol**, Geraniol**, Citronellol**, Limonene**, Linalool**.  
*) Ingredienser från kontrollerade ekologiska jordbruk,  **) Naturliga eteriska oljor
Pris: 179 kr
Köpställe: www.renskonhet.se (finns även på fler köpställen, googla!)
Hemsida: www.laveranaturkosmetik.se


Kommentera inlägget här :